Fruitvliegjes Bestrijden

Heb je eenmaal fruitvliegjes in huis, dan is dit erg vervelend. Al snel zijn die paar fruitlviegjes een grote kolonie en een ware plaag in je huis geworden.

De vliegjes zijn erg klein en lijken overal tussen te kunnen kruipen en overal vandaan te komen. Elke keer als je iets te eten op tafel neerzet, stormen de vliegjes eropaf! Ook de fruitschaal lijkt plotseling niet meer zo appetijtelijk. Het liefst wil je ze zo snel mogelijk weg hebben. Maar hoe kan je het beste fruitvliegjes bestrijden?

Bestrijdingsmiddelen

Om fruitvliegjes zo snel mogelijk uit je huis te hebben, heb je een bestrijdingsmiddel nodig. Fruitvliegjes bestrijden kan je prima doen met Fruitvliegvalletjes. Je kunt een zelfgemaakte fruitvliegval gebruiken, maar voor een heel grote kolonie werkt het niet zo goed als een gekochte val. In de winkel heb je genoeg keuze uit valletjes. Zelf heb ik goede ervaring met de fruitvliegval van Doctor Clean. Fruitvliegjes bestrijden werkt met deze val zeer snel en doeltreffend.

Fruitvliegjes bestrijden met de Fruitvliegjesvanger van Doctor Clean

Je kent het wel, je hebt alle maatregelen genomen om fruitvliegjes te voorkomen, maar het noodlot slaat toch toe.

  • Doctor Clean Fruitvliegjes Vanger Stuk

    Bestellen

    € 7.95

Ik was een weekendje weg, maar de vuilnis had ik niet geleegd, stom stom! Het waren zeer warme zomerse dagen en dat weekend hadden de fruitvliegjes dus vrij spel. Ik kwam zondag thuis en tot mijn schrik krioelde het van de fruitvliegjes. De bron… iets wat de fruitvliegjes lekker vonden in de prullenbak. Het leek wel alsof de plaag uit het niets was ontstaan. Had ik maar die vuilnisbak geleegd!

Uiteraard wilde ik zo snel mogelijk van de plaag af en na enig speuren op internet besloot de fruitvliegjesvanger van Doctor Clean te kopen. Tot mijn verbazing was de grote plaag na een paar dagen al weg en na ongeveer 2 weken was er geen fruitvlieg meer te bekennen! Ik was gelukkig snel en volledig van de fruitvliegplaag af! Allemaal dankzij de fruitvliegjes vanger van doctor clean!

Inhoud verpakking

In het pakket zit een leuk, gekleurd, bakje in de vorm van een appel en een flacon met vloeibare lokstof. De vloeistof ruikt een beetje naar azijn en heeft een rode kleur.
Inhoud verpakking Doctor Clean Fruitvliegjesvanger

Hoe werkt de fruitvliegjesvanger van Doctor Clean?

De fruitvliegvanger van Doctor Clean werkt als een fruitvliegval. In het pakket zit een leuk, gekleurd, bakje in de vorm van een appel en een vloeibare lokstof. Het blaadje is de deksel van de appel. Open de deksel en giet dan de lokstof in de appel. Laat de deksel openstaan. Wat een pluspunt is dat dit middel niet giftig is.
Bovenaanzicht Doctor Clean Fruitvliegjesvanger
De fruitvliegjes kunnen de lokstof niet weerstaan. Ze vliegen naar de lokstof en raken gevangen in de appel. Hierdoor kunnen ze er niet meer uit om zich voort te planten. Na een tijdje zal de hele fruitvliegfamilie uitsterven.

Waar zet je de vanger neer?

De beste plaats voor de fruitvliegval is waar je de meeste fruitvliegjes ziet. Dit is namelijk de broedplaats. Vaak is dit bij een vuilnisbak, fruitmand of aanrecht.

Hoe lang werkt de fruitvliegjesvanger?

Op de verpakking van de fruitvliegjesvanger van Doctor Clean staat dat de val na 30 dagen weggegooid moet worden. De val blijft dus 30 dagen actief. Ik vind dit best lang, want de fruitvliegjes in mijn huis waren al veel eerder dan 30 dagen bestreden. Na 2 dagen had ik al een stuk minder fruitvliegjes. Na ongeveer 2 weken was er geen fruitvlieg meer te bekennen! Fruitvliegjes bestrijden is een fluitje van een cent met deze fruitvliegjesvanger! Bijkomend voordeel, het staat ook nog leuk op het aanrecht.

Er is meer nodig dan alleen het bestrijdingsmiddel

Een bestrijdingsmiddel bestrijdt de fruitvliegjes die op dat moment in huis zijn. Ze voorkomen niet dat er nieuwe fruitvliegjes van buiten naar binnen vliegen.

Om een bestrijdingsmiddel zo succesvol mogelijk te laten werken, is het een goed idee als je:

  • De plek waar je de meeste fruitvliegjes ziet (de broedplaats) goed schoonmaakt en schoon houdt. Dus geen lege blikjes, flesjes of voedselresten!
  • Het bestrijdingsmiddel zo dicht mogelijk bij de broedplaats neerzet. Dit kan een zelfgemaakte fruitvliegval zijn, of een gekocht bestrijdingsmiddel, zoals die van Doctor Clean.

Hoe eerder je met het bestrijdingsmiddel begint hoe beter!

Begin met een bestrijdingsmiddel vanaf het moment dat je fruitvliegjes ziet. Hoe kleiner de plaag, hoe makkelijker het is om ze te bestrijden. Als je ze eenmaal bestreden hebt, volg dan deze tips om ze weg te houden!