Fruitvliegval zelf maken

Wat ook een optie is om zelf aan de slag te gaan met valletjes maken. Met deze zelfgemaakte vallen kan je vrij simpel en zeer effectief fruitvliegjes bestrijden. Zo’n val maken is helemaal niet moeilijk en de benodigde spullen heeft iedereen in huis!

Zelf een fruitvliegval maken

Fruitvliegvalletjes maken is helemaal niet moeilijk, goedkoop en je de benodigde spullen heb je vast al in huis. Hieronder vind je vier voorbeelden van fruitvliegvallen die je zelf kunt maken. Veel succes!

Fruitvliegval – Fruit en wijn

Zelfgemaakte fruitvliegvalEen fruitvliegval met fruit en wijn is makkelijk te maken en erg doeltreffend. Neem hiervoor een glazen jampot en doe hier een stuk fruit en een beetje wijn in. Dek de bovenkant af met plasticfolie. Gebruik een rubberen elastiek om de folie goed strak om de pot te krijgen. Er mogen geen openingen aan de zijkant van de folie komen. Prik dan minuscule gaatjes in de folie. Fruitvliegjes vliegen door de gaatjes naar het fruit en kunnen er niet meer uit.

Fruitvliegval – Fruitazijn

Bij deze val zal de fruitvlieg verdrinken. Fruitvliegjes bestrijden met deze val is doeltreffend en goedkoop. Gebruik alleen fruitazijn, dus niet de gewone azijn. Neem om deze val te maken, een kopje of bakje. Giet de fruitazijn erin. Voeg een paar druppels zeepsop toe. Zet het bakje in de buurt waar de meeste fruitvliegjes zitten en wacht tot ze er allemaal invallen.

Fruitvliegval – De stofzuiger

Zuig met de stofzuiger een vlooienband of wat vlooienpoeder op en daarna de fruitvliegjes! Ze zullen doodgaan in de stofzuigerzak. Als je de fruitvliegjes opzuigt zonder vlooienpoeder of band, gaan ze niet dood en kruipen ze uiteindelijk weer uit je stofzuigerzak.

Fruitvliegjeval – Diervriendelijke val

Neem een jampot en een stuk papier. Doe wat fruit en wijn in de jampot. Maak van het papier een trechter en zet hem in de pot met de smalle kant naar beneden. De vliegjes zullen door de trechter heen vliegen en kunnen er dan niet meer uit. Als je wil, kun je ze buiten weer vrij laten.