Fruitvliegjes in huis voorkomen

Niemand vind het leuk om fruitvliegjes als huisdier te hebben. Ze zijn irritant en zitten overal! En vooral: het zijn er zoveel! Al je eenmaal een plaag fruitvliegjes in huis hebt, is het mogelijk om de fruitvliegjes te bestrijden.

Het bestrijden van fruitvliegjes kost wel wat moeite, en als ze eenmaal bestreden zijn wil je ze niet meteen weer hebben. Het beste is, om de fruitvliegjes in huis te voorkomen, en hoe doe je dat? Heel simpel, door ze niet binnen te laten!

Ken de fruitvlieg

Er wordt vaak gedacht dat de fruitvliegjes mee naar binnen komen via vers gekocht fruit. Dit is meestal niet het geval. De vliegjes komen namelijk van buiten af. Leer de fruitvliegjes kennen en je kunt maatregelen nemen om fruitvliegjes buiten de deur te houden. Bij fruitvliegjes bestrijden zijn we al veel te weten gekomen over hoe een fruitvliegje leeft, maar wat ook belangrijk is, waar houdt een fruitvliegje van…

Zoals de naam al aangeeft houdt een fruitvliegje van fruit, en vooral rottend / overrijp fruit, met een sterke geur. Wat het ook goed doet is (fruit) alcohol, en bepaalde soorten overrijpe groenten. Hoe groter de plaag, hoe minder kieskeurig fruitvliegjes worden.

Fruitvliegjes voorkomen

Fruitvliegjes zijn dus helemaal niet zo ingewikkeld. SchoonhoudenDe beste tip voor het voorkomen van fruitvliegjes vergt wel wat discipline. Ruim altijd alles op waar fruitvliegjes van houden goed op en laat geen etensresten rondslingeren. Inspecteer je huis met de volgende 3 stappen en haal de aantrekkingskracht voor de fruitvlieg weg.

Fruitvliegjes in huis voorkomen – 3 stappenplan

Volg het 3 stappenplan om zo fruitvliegen in huis te voorkomen. Als je deze regels strict volgt, dan zal je geen last meer hebben van deze nare vliegjes.

Stap 1

Doorzoek je huis op voedselbronnen. Laat geen vieze vaat staanFruitvliegjes kunnen overal terecht waar etensresten zitten. Het maakt niet uit of het vloeibaar is of vast. De bekende plekken waar fruitvliegjes goed gedijen zijn de vuilnisbak, vaatwasser, lege blikjes of flesjes, of vergeten fruit op een fruitschaal.

Stap 2

Haal de gevonden voedingsbronnen weg. Maak alles goed schoon zodat het voor de fruitvlieg niet meer aantrekkelijk is. Vervang vuile sponsjes en doekjes in de keuken elke dag. Zorg ervoor dat er nergens vuile vaat te vinden is. Vervang de vuilnisbak regelmatig van een nieuwe zak en maak vuilnisbakken goed schoon. Leg vers fruit zoveel mogelijk in de koelkast. Als dit niet kan, leg het fruit dan in een goed afgesloten bak en dan in een goed afgesloten kast. Gooi oud geworden fruit op tijd weg of eet het op tijd op.

Stap 3

Meestal komen fruitvliegjes van buitenaf. Houd daarom de ramen dicht waar de meeste eventuele voedselbronnen zijn.

Dit zijn de 3 belangrijkste stappen om te voorkomen dat je fruitvliegjes in huis krijgt. Als je deze 3 stappen volgt samen met onze andere tips, zal je huis zeker fruitvliegproof zijn! Het kost wel wat moeite en discipline, maar het resultaat is prettigere leefomgeving!