Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home3/teatreeo/domains/fruitvliegjes.net/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Fruitvliegvrij buiten eten

Iedereen kent het wel! Is het buiten lekker warm weer, ga je picknicken in het park of barbecueën in de tuin en dan heb je binnen de kortste een zwerm fruitvliegjes om je heen.

Binnen in huis is er natuurlijk geen fruitvlieg te bekennen, want met onze tips & trucs en de manieren om fruitvliegjes te bestrijden en in huis te voorkomen, blijven ze wel weg! Maar buiten…tja, daar leven ze nu eenmaal… Ondanks dat de fruitvliegjes buiten leven, is fruitvliegjes verdrijven niet moeilijk. Er kunnen genoeg maatregelen genomen worden om ze op afstand te houden.

Fruitvliegjes Verdrijven – Verschillende maatregelen

De belangrijkste maatregel om fruitvliegjes te verdrijven is vooral het afdekken van het eten. Daarnaast kan een geurkaarsje of geurende olie in een oliebrander ook meehelpen de fruitvliegjes weg te houden. Oliebranders of kaarsen moeten natuurlijk veilig staan en die mag je natuurlijk nooit uit het oog verliezen om brand of nare ongelukken te voorkomen.

Afdekken eten

Het belangrijkste is om lekker geurend voedsel af te dekken. Zorg ervoor dat altijd alle deksels op de bakjes met eten dicht zijn. PicknickmandAlleen als je er iets uithaalt, gaat het bakje even open. Hoe dichter alles is, hoe minder de fruitvliegjes het eten kunnen ruiken. Leg het afval van de heerlijke picknick of barbecue niet in de buurt van je eten. Zorg er ook voor dat het afval constant in een goed afgesloten zak zit.

Hond mee?

Is er een hond mee op de picknick? Geeft hem dan droge brokken in plaats van blikvoer. De fruitvliegjes zullen minder snel op droog voedsel afkomen.

Geurende olie

Bij de tips & trucs lees je dat fruitvliegjes niet van sterk geurende olie houden.

Wat je kunt doen om de fruitvliegjes weg te houden, is een paar druppels sterk geurende olie op verschillende stukjes stof (bijvoorbeeld een doekje) te druppelen. Deze stukjes stof kan je dan rond de etensplaats leggen. Het ziet er een beetje gek uit, maar het helpt echt!

De olie die hiervoor gebruikt kan worden is bijvoorbeeld tea tree olie, lavendelolie of basilicumolie. Tea tree olie is niet zo bekend, maar werkt goed! Deze olie komt van de tea tree boom uit Australië.

Kaars of Oliebrander

Wat ook een goede optie is om een kaars aan te steken met bijvoorbeeld lavendelgeur. Het ruikt niet alleen lekker, maar ook de fruitvliegjes blijven er van weg. Dit zijn twee vliegen in een klap!

In plaats van een geurkaars kan je ook een oliebrander gebruiken. De sterk geurende oliën die je hiervoor kan gebruiken zijn bijvoorbeeld tea tree olie, lavendelolie of basilicumolie. Meng deze oliën wel met water.

Natuurlijk zijn de oliebrander en de kaars alleen geschikt voor thuis in de tuin, en dan veilig op tafel, en niet voor in het park.
Barbeque

Gezondheid

Door alle maatregelen te nemen om fruitvliegjes op afstand te houden, weer je ook andere, grotere vliegen. Vliegen kunnen allerlei bacteriën en ziektes verspreiden. Door de vliegen niet in de buurt van het eten te laten komen, voorkom je gezondheidsproblemen. Hiermee is buiten eten een stuk veiliger en gezonder geworden.