Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home3/teatreeo/domains/fruitvliegjes.net/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Fruitvliegjes in de composthoop

Compost is een goede voedingsbron voor de groente- en siertuin, maar wat als de composthoop een voedingsbron voor fruitvliegjes is geworden? Lees hier wat je tegen de fruitvliegplaag kan doen.

Een composthoop is goed om te gebruiken voor allerlei doeleinden. Helaas komen er op een composthoop allerlei beestjes af. Als er veel groente en fruit gecomposteerd wordt, zijn de fruitvliegjes er ook te vinden en kan er een echte fruitvliegplaag ontstaan. Gelukkig zijn de fruitvliegjes niet schadelijk voor de composthoop. De larven van de fruitvlieg werken zelfs goed mee aan de afbraak van alle voedselresten!

Beperken van fruitvliegjes in de composthoop

Hoewel fruitvliegjes niet schadelijk voor de gezondheid zijn, vormen ze voor veel mensen wel een probleem als het een echte plaag geworden is.Vruchtbare aarde Ze zijn gewoon irritant. Je kunt de fruitvliegjes beperken door de composthoop minder aantrekkelijk voor fruitvliegjes te maken. Dit doe je door het keuken- en fruitafval te mengen met veel tuinafval en als laatste een laag tuinafval over de hele composthoop te leggen. Fruitvliegjes komen namelijk vooral op het fruit af, en niet op tuinafval.

Bladeren van de walnootboom en selderij

Fruitvliegjes blijven uit de buurt van bladeren van de walnootboom of selderij.Bladeren van een walnotenboom Als je beschikt over walnootbladeren en selderij, kan je ze goed gebruiken! Bedek de hele composthoop met walnootbladeren en selderij. Doe dit vooral wanneer de fruitvliegjes het meest actief zijn. Hoe actief ze zijn, hangt van het seizoen en de buitentemperaturen af. In de zomer zijn de fruitvliegjes het meest actief.

De ideale plek voor een composthoop

Over het algemeen trekt de composthoop ongedierte aan die normaal gesproken niet in je huis komen, maar fruitvliegjes komen overal. Daarom is de ideale plek voor de composthoop zo ver mogelijk van je huis en terras af. Het liefst ergens achter een muurtje en dan niet naast de groenentuin of de fruitbomen.

Geen keukenafval, maar toch vliegjes?

Heb je geen keukenafval in de composthoop en toch allemaal kleine vliegjes rondvliegen? Dan heb je waarschijnlijk last van het rouwvliegje en niet het fruitvliegje. Er ontstaat vaak verwarring tussen de rouwvlieg en de fruitvlieg omdat ze zoveel op elkaar lijken. Een groot verschil tussen de 2 kleine vliegjes, is dat de rouwvlieg niet op fruit afkomt!

Rouwvlieg beperken

De rouwvliegjes zijn, net als fruitvliegjes, niet schadelijk voor de composthoop of voor de gezondheid. De rouwvlieg kan je beperken door de composthoop goed te laten uitdrogen.Uitgedroogde grond